web analytics
Bakken

Mokka kardemom cheesecake bites

Goedemorgen! Mokka kardemom cheesecake bites.. dat is een hele mond vol 😉 Toch kon ik geen kortere naam bedenken, want de combi van koffie, kardemom en chocolade maakt deze cheesecakejes juist zo speciaal! Een lekkere koekbodem, romige cheesecake met intense koffiesmaak, dat tikkeltje pit door de kardemom en een beetje  pure chocolade on top. Lekker toch?! Kardemom behoort trouwens tot de ‘gemberfamilie’ en deze smaak gaat echt verrassend goed samen met koffie en chocolade.. probeer het eens!

INGREDIËNTEN

Bodem

 • 180 g digestive haver koekjes
 • 60 g roomboter
 • 1 tl kaneel

Vulling

 • 400 g roomkaas
 • 2-3 eieren (ik gebruikte 3 kleine)
 • 100 g witte basterdsuiker
 • 2 tl (oplos-)espressopoeder
 • 1 tl kardemom
 • 1 tl vanille-extract
 • 1 el citroensap
 • 1/2 el bloem

Topping

 • Chocolade mokka boontjes
 • 100 g pure chocolade

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 125°C en zet een klein schaaltje water onderin de oven. De waterdamp zal ervoor zorgen dat de cheesecake gelijkmatiger gaart en minder snel scheurt!

Vet een vierkante bakvorm van 20 cm in en bekleed de bodem en 2 zijkanten met bakpapier. Zo kun je de cheesecake na het bakken makkelijk uit de vorm tillen. Maal de koekjes fijn en smelt de roomboter in een steelpannetje. Roer de koekkruimels door de roomboter en verveel dit over de bodem van de bakvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel en zet de vorm zolang even in de koelkast.

Mix de roomkaas luchtig samen met de basterdsuiker en voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg het volgende ei pas toe het vorige ei volledig is opgenomen. Voeg vervolgens ook de overige ingrediënten toe (espressopoeder, kardemom, vanille-extract, citroensap en bloem) en mix even kort door. Giet de cheesecakevulling op de koekbodem in de bakvorm. Sla voorzichtig de luchtbelletjes uit het beslag door met de onderkant van de bakvorm op het aanrechtblad te tikken. Bak de cheesecake in +/- 60 minuten gaar. Het midden van de cheesecake mag nog lichtjes wiebelen, maar de zijkanten moeten vast zijn. Let hier goed op, de ene oven is namelijk de andere niet dus wellicht moet de cheesecake bij jou nog iets langer bakken! Laat de cheesecake afkoelen in de oven (deur dicht). Haal de cheesecake vervolgens uit de oven en laat deze nog een aantal uur (het liefst een hele nacht) opstijven in de koelkast. 

Tijd voor de decoratie! Snijd de cheesecake in 9 vierkantjes (met een heet, schoon mes). Smelt 2/3 van de chocolade au bain marie. Hak de overige chocolade in kleine stukjes en roer deze door de gesmolten chocolade. Laat afkoelen tot lichaamstemperatuur. Doe de chocolade vervolgens in een kleine spuitzak en drizzle deze lekker over de stukjes cheesecake heen. Top af met een chocolade mokka boontje (of meer ;-)). Enjoy!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *