web analytics
Ontbijt

Tiramisu pancakes

Morning! Ik heb weer een lekker verwenontbijtje voor jullie bedacht! Er staan inmiddels als meerder pancake recepten en variaties op kookrooms.nl, en ik denk dat er ook nog wel meer gaan volgen 😉 Is echt één van mijn favoriete ontbijtjes namelijk! En je kunt er zo ontzettend veel mee variëren, dat maakt het natuurlijk super leuk! En nu ben ik dus aan de slag gegaan met tiramisu pancakes, en ik moet zeggen, dat is ontzettend goed gelukt! Ik gebruikte espressopoeder en amandelmeel in het pancakebeslag, en smeerde een laagje mascarponeroom tussen de pancakes. Bestrooien met cacaopoeder en dit heerlijke stapeltje goodness doet je direct denken aan tiramisu! Benieuwd? Lees snel verder?

INGREDIËNTEN (1 portie -> 4 dikke pancakes)

 • 30 g havermout
 • 30 g amandelmeel
 • 4 eL (amandel)melk
 • 1 ei
 • 0,5 tl espressopoeder
 • 1 tl bakpoeder
 • 1 tl vanillearoma
 • Snufje zout
 • Zoetstof naar smaak (honing, maple syrup, rietsuiker, etc.)
 • 4 el mascarpone
 • Cacaopoeder
 • Vers fruit

BEREIDING

Maal de havermout fijn in een keukenmachine. Voeg vervolgens het amandelmeel, (amandel)melk, ei, espressopoeder, bakpoeder, vanillearoma en een heel klein snufje zout toe. Mix tot een glad beslag. Voeg zoetstof naar smaak toe en kijk of de dikte van het beslag goed is. Voeg anders nog een eetlepel extra melk toe!

Verhit een koekenpan en laat hier wat (kokos)olie in smelten. Als de pan goed heet is, giet je per pancake een flinke eetlepel beslag in de pan.  Ik maakte met deze hoeveelheid beslag 4 pancakes. Zet het vuur vervolgens wat lager. Als er belletjes aan het pancakeoppervlak verschijnen, kun je de pancakes omdraaien. Bak ze mooi goudbruin! Herhaal dit voor al je beslag.

Roer ondertussen de mascarpone los en voeg hier ook een beetje zoetstof naar smaak toe.

Leg je eerste pancake op een bordje en smeer hier een eetlepel mascarpone overheen. Herhaal dit voor alle pancakes en bestrooi ze vervolgens met cacaopoeder. Garneer met vers fruit ennn enjoy! 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *