web analytics
Persoonlijke updates

GESLAAGD! En wat nu?!

Goedemorgen! Het leek me wel weer eens tijd voor een kleine persoonlijke update. De afgelopen weken is er namelijk heel wat gebeurd! Eind juli ben ik geslaagd voor mijn master, Business Administration Health, aan Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb mijn scriptie uiteindelijk mogen afronden met een 8 als eindcijfer, waar ik ontzettend blij mee en trots op ben! Maarja, na 5 jaar student te zijn geweest komt hier dus een einde aan en wordt het tijd voor een nieuwe fase in mijn leven.. dus, wat nu?

Voor de ge├»nteresseerden ­čśë zal ik even kort wat vertellen over mijn studie en thesis. Mensen die mij langer volgen weten wellicht dat ik als bachelor Biomedische Wetenschappen heb gedaan, met een minor Geneeskunde, en daarna gestart ben met de master Biomedical Sciences. Vervolgens heb ik een switch naar Business Administration Health gedaan, een soort gezondheidsmanagement master. Ik besefte me dat ik niet op het lab wilde staan, en geen arts wilde worden, maar wel erg ge├»nteresseerd ben ik het zorgsysteem en de zaken die hier achter de schermen plaats vinden! Uiteindelijk was het een hele goede keuze voor mij om deze switch te maken. Ik heb afgelopen jaar ontzettend veel geleerd! Mijn scriptie zou ik schrijven bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen, en daar keek ik ook erg naar uit. Alleen toen gooide corona roet in het eten.. Pati├źnteninterviews waren een no go, dus mijn scriptie moest omgegooid worden naar een literatuuronderzoek. Veel minder leuk natuurlijk, maar h├ę, ik wilde toch ook wel graag afstuderen! En wie weet zou ik later nog wel een mooie kans tegenkomen om zelf pati├źntenonderzoek uit te voeren..

 

Tegen het einde van mijn scriptie werd ik benaderd om mee te werken aan een onderzoek omtrent het effect van de Covid19 pandemie, door (digitale) zorg op afstand, op de kwaliteit van zorg binnen de ouderengeneeskunde. Dit gaf mij de mogelijkheid om alsnog pati├źntenonderzoek uit te kunnen voeren, wat ik helaas voor mijn scriptie niet kon doen. En deze keer als baan! Dit leek mij een ontzettend mooie kans om zo direct na mijn studie in het werkleven te kunnen stappen, met een heel interessant onderzoek. Het komende halfjaar zal ik mij dus hierop gaan richten. Ik ben benieuwd wat er daarna nog op mijn pad gaat komen, maar dat zien we dan wel weer ­čśë Ik probeer nu gewoon stapje voor stapje deze nieuwe levensfase in te gaan en te ontdekken.. en te genieten!

Natuurlijk ga ik gewoon door met Kookroom, al is het even afwachten hoe frequent ik recepten kan posten als mijn werkleven eenmaal begonnen is. Ik streef naar minimaal 2 per week, maar we gaan het meemaken ­čÖé Mijn blog is voor mij in ieder geval inmiddels uitgegroeid tot een hele fijne hobby en een grote passie, dus hier ga ik zeker mee door! Mijn droom is toch wel om uiteindelijk parttime een studiegerelateerde baan te vinden, en de rest te kunnen bloggen… wie weet, je mag blijven dromen toch?? ­čÖé┬á

Zo, nu ga ik eerst nog even genieten van mijn laatste vakantieweekje en volgende week, 17 augustus, mag ik aan de slag! En, een slagingsfeest en de offici├źle diplomering komen er ook nog aan! Want na 5 jaar student-af worden is toch ook wel even een memorabel momentje die ‘gevierd’ moet worden ­čśë

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *