web analytics
Persoonlijke updates

Hoe ik de coronasituatie ervaar + tips voor thuiszitters!

Hallo daar! Heel tof dat je weer een kijkje op mijn site neemt! De eerste recepten staan inmiddels online, en ik heb al gezien dat heel wat mensen hiermee aan het koken/bakken zijn gegaan! Super leuk! Dankjulliewel daarvoor ๐Ÿ™‚

Tijd voor een ander onderwerp. Het ‘coronatijdperk’ waar we ons nu in bevinden, heeft heel veel impact op ons allemaal, al zal dit voor iedereen weer in verschillende mate en op verschillende manieren van toepassing zijn. Het leek mij fijn en misschien ook wel nuttig (mag je straks zelf over oordelen ;-)) om eens te delen hoe ik dit ervaar, en hoe ik met de situatie omga! Dingen die mij helpen om mentaal en fysiek fit te blijven. Misschien heb jij er ook wat aan! 

Mensen die mij kennen weten wellicht dat ik best wel van structuur hou (understatement haha). Het feit dat ineens het ‘normale’ dagelijks leven plat ligt en je noodgedwongen je plannen bij moet stellen, was iets waar ik in eerste instantie veel moeite mee had. Inmiddels gaat dit een stuk beter! Maar wennen aan een nieuwe situatie en je verwachtingen bijstellen is voor mij iets wat gewoon eventjes wat tijd kost.

 In mijn geval betekende dit bijstellen met name het omgooien van mijn scriptie die ik bij het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen zou schrijven en waar ik patient interviews zou uitvoeren. Dit is nu natuurlijk niet meer haalbaar en dus moest hier een oplossing voor gezocht worden. Andere veranderingen waren voor mij het missen van mijn superleuke bijbaantje bij No25 (leukste lunchroom/koffiezaak van Groningen :)), rescheduling van mijn laatste tentamens, niet meer met vrienden kunnen meeten, niet meer naar mijn wekelijkse yoga-uurtje kunnen, en zo kan ik wel even doorgaan. Met name de eerste 2 punten (scriptie en werk) waren even slikken. Plus het feit dat ik me zorgen ging maken om de mensen om me heen en hun gezondheid. En mijn eigen gezondheid natuurlijk. Een overload aan piekermateriaal, zoals ik dat dan noem. Inmiddels zijn er oplossingen gevonden voor mijn scriptie, staat mijn baantje bij No25 nog steeds on hold en zit ik dus, zoals vele anderen, thuis.

Het leek me tof om een aantal punten op te noemen die mij de afgelopen tijd geholpen hebben om mentaal en fysiek gezond te blijven, dus bij deze:

 • Wekker zetten! Klinkt stom, werkt wel. Sta gewoon een beetje op tijd op en hou je ritme in stand! Een paar dagen uitslapen is misschien leuk, maar ik ging mezelf daarna echt in de weg lopen, haha.
 • Takenlijstjes! Het helpt mij enorm om elke dag een doel te hebben! Weten wat je moet doen, wat je graag wilt behalen. Helpt om je productief en tevreden te voelen!
 • Sporten! Maar misschien anders dan je gewend bent. Ik probeer zelf in ieder geval dagelijks een flink stuk te wandelen, en daarnaast ben ik het hardlopen weer aan het oppakken. Hardlopen is een beetje een seizoenssport voor mij, ik doe dit altijd van maart/april t/m oktober ongeveer. Was het dus weer hoog tijd voor. En beweging helpt mij gewoon echt om me ook mentaal lekker fit te voelen!
 • Bakken! Goede tegenhanger van het sporten, haha. Wat ik bedoel, een hobby waar je jezelf even mee bezig kunt houden zonder te hoeven piekeren over van alles en nog wat is enorm welkom in deze tijden ๐Ÿ™‚
 • Podcasts! Zeker als je veel aan het wandelen bent, kan het leuk zijn om naast je favoriete artiesten ook even wat anders te kunnen luisteren. Om in het thema te blijven, mijn favoriet dit moment is de BOOS AntiCoronaDepressiePodcast van Tim Hofman, รฉcht een dikke aanrader. Laat het even weten als je ook fan bent!
Ja, dat dus een beetje. Misschien heb je er wat inspiratie uit op kunnen doen, misschien ook niet. Ik hoop in ieder geval dat jij ook manieren hebt gevonden om op een gezonde manier met deze hele situatie om te kunnen gaan. En als je nog tips voor mij hebt die jou erg helpen, let me know! 
 

Veel liefs en gezondheid,

Romy

4 Comments

 • Loes Holleboom

  Goed bezig! Nog tips voor podcasts/dingen op Spotify die lekker luchtig zijn: ‘Echt gebeurd’, ‘Datevermaak’ en ‘Peptalk’. Als je in een kwartiertje ongeveer ook nog dingen wilt leren over van alles, dan ‘universiteit van Nederland’ ๐Ÿ˜Š Stay safe!

 • Jose

  Wat een leuke, positieve site! Knap dat je in deze periode structuur weet te houden ๐Ÿ‘๐Ÿป๐Ÿ‘๐Ÿป Nog een tip voor deze corona tijdperk: de app โ€˜Thuisbiebโ€™. Gratis downloaden en je hebt toegang tot wel
  100 ebooks. Lekker lezen in het zonnetje ๐Ÿ˜€

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *